Marcali üzem

A működő technológia 1996–ban került telepítésre, a kor legújabb és legjobb paraméterekkel rendelkező rendszerével. A folyamatos fejlesztéseknek, modernizálásoknak és beruházásoknak köszönhetően a teljesen automatizált, számítógép vezérelt technológia jelenleg is megállja helyét. A rendszer megfelel az európai normáknak, higiénikus mosási technológiával dolgozik.

A technológia gerincét a 2 db automatizált 13 és 10 kamrából álló programozott csőmosó rendszer adja, amely az anyag minőségének és súlyának megfelelően adja a programot, a mosószert, illetve kódszám alapján ügyfelenként rendszerezi és követi folyamatában a mosott textíliákat. A programok között előmosások, finommosások, fertőtlenítő programok is találhatók a különleges kórházi, vagy akár műtős textíliákhoz. Egy – egy program 3 perces, a végén automatikusan továbbítja a következő programnak a textíliát. Egy program 35 kg befogadására alkalmas, ha végig halad a teljes programon 39 percet vesz igénybe.

A csőmosóhoz kapcsolódik a présprogram, amely 40 bar nyomáson kipréseli a vizet a textíliából, majd automatikusan továbbítja a szárítóba. A szárítást követően a síktextíliákat két automata kalendersor vasalja és a program szerinti méretre hajtogatja. Kapacitás 4.000kg/műszak.

Az egyedi kezelés és technológiát igénylő ruhák megmunkálása ipari nagyteljesítményű (200kg, 80kg és 25kg töltetű) higiénikus mosó-csavaró és ehhez tartozó szárítóberendezések (100kg, 35kg és 25kg töltetű) és egy préscsoport alkotja.

A tiszta textíliák ügyfeleink kérésének megfelelően csomagoltan, fóliával zárt szállító konténerbe helyezve kerülnek szállításra. A szállítás könnyen fertőtleníthető, zárt, dobozos tehergépjárművel történik.

A technológiát ellátó rendszert vízzel saját kút látják el, megfelelő tisztítás és vízlágyító vastalanító rendszereken keresztül. A gőzt központi gőzkazán látja el 2.500kg/óra kapacitással, a sűrített levegő igényét nagyteljesítményű csavarkompresszor biztosítja.

A technológia zárt rendszerű, különböző szűrő és tisztítórendszeren keresztül kerül a víz a szennyvízrendszerbe, környezetszennyező nyomást nem gyakorol a térségben.

Géppark

Csőmosók
Egyedi mosógépek
Szárító
Kalander
Beadó
Hajtogató / présvasaló

Referenciáink